Hakkımızda

Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı ve Meslek Bilgisi (Ortak Dersler) grubu bulunmaktadır. Meslek Bilgisi (Professional Knowledge) kapsamında eğitimin temel unsurlarından felsefe, psikoloji, öğretim ilke ve yöntemleri, ölçme ve değerlendirme gibi temel öğretmenlik bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik dersler yer almaktadır. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (RPD) lisans programının temel amacı ise, bireylerin akademik, kariyer, kişisel ve sosyal gelişimlerini olumlu yönde etkilemek amacıyla eğitim kurumları başta olmak üzere, psikolojik danışma ve destek hizmetleri sunan birimlerde çalışacak psikolojik danışma profesyonellerini yetiştirmektir.

TEDU Eğitim Bilimleri Bölümü, alan uygulamalarına ulusal ve uluslararası düzeyde katkılar sağlayabilen, alanlarında liderlik yapabilen, yansıtıcı ve eleştirel düşünebilen kaliteli birer psikolojik danışman ve öğretmen mezun etmeyi hedeflenmektedir.

Eğitim Bilimleri Bölümü Meslek Bilgisi (Ortak Dersler) ders içerikleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan (Ders İçerikleri | TED Üniversitesi (tedu.edu.tr)) ulaşabilirsiniz.

Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan (Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı | TED Üniversitesi (tedu.edu.tr)) ulaşabilirsiniz.